Hörrö!!!

Det sämsta hjulet på vagnen skriker mest

En morgondag på passet

oktober 29th, 2016

Det är ju alltså inte imorgondag som du läste som jag mena fattaru vell…….

Vy från pass 1A en solig dag den 29e oktober

En förmiddag i skogen. hade vildsvinsens förste fiende med mig på passet idag som jaktgäst. men inget skott fick avlossas från någon av våra bössor. ?

Ja jävlar vilken bra förmiddag det blev. dock ingen älg i marken. men solen sken ju över svegssjön å hade en bländande effekt. 

På eftermiddan ringde Peter och va öl törstig. frågade han hur många han hade. ja 6 st svarade Peter. perfekt. 4 till mig och 2 till dig.. jaha hade du ingen öl hemma säger han förvånat. 

Ne inte idag. jag men du kanske har wirre. ja de e klart. Och en skvätt grädde. (SKOTTE) 

Men bra då kommer jag förbi.  och så kan du få 3 öl. ja du är välkommen men det brusade lite sa du 4 öl till dig och 2 till mig. 

När pläppi kommer hit frågade jag om han hade jagat och det hade dom, följdfrågan lyder gick det bra? A det kan man säga. .. jaha ni sköt mao. 

Ja eller nä… jag sköt. åååfan. jepp en 6 taggare..

Bildbevis ska enligt säker källa finnas under söndag 30/10-16.  postar då över denna text.läses denna text efter en normallång tid efter inlägget publicerades…. lägg till då att han sköt på 20 meter…. 1 skott.. trooooolit ell? ☺

Ja men tro fan att du e öl sugen så. kvoten 4-2 blev 3-3 istället. men så några skottar och wirre senare har klockan passerat sent. 

Gott och roligt.

Världens nästa stora fråga är….. 

Vart hamnar våran Öl trpt väska nästa gång? som idag får samlingsplats Dalagatan en tid framöver.

Björn,Jojje,Fredrik eller tillbaka hos Peter. 
Vissa kriterier behövs uppfyllas för att den ska få stanna hos nån av oss 5. den måste transportera minst 1 öl hos någon av oss förestående och vi kan ej skicka tillbaka den till föregående bärare. 

Och det bästa är… den rymmer mycket och får ej slängas. 


Bra start på dagen.

oktober 22nd, 2016

Upp tidigt som få. 

På med grönställ. Redo att erövra världen. Full spätta till Östersund, Frösön närmare bestämt. 

Tänte ta dom nya oanvända vinter kängorna. Öppnar upp snörningen och ska i med foten. Efter tredje försöket get jag upp. Dom är för tajta. Tar dom redan ingådda kängorna. 

Tar med mig packning. Kaffet. Bil nyckel. Ja allt sånt där krimskrams. 

Sätter mig i bilen. Och startar den. Lägger i växeln och börjar min färd mot Frösön. 

Strax före Sänna vägskälet ska jag ta mig en smutt kaffe.  Den kändes svårt att få tag i samtigit som den var ruskigt lätt.

Jajjemen. Där ligger mitt kaffe. Helt jävla sopslut i koppen. 

Men hann beta av 2 och en halva poddar. Gött schu.

Så hela vägen till Frösön utan kaffe. För plutt och gubbtjurig blev man å vägra stanna på nån mack. 

Men resten av dagen har varit najs. Backa bakåt å svänga raktfram. 

En dag i skogen

oktober 16th, 2016

Upp i ottan för att jakta idag. 

Packade fram väskan bredde(brar) smörgåsarna igår och folierade dom. La allt övrig lunch på samma ställer i kylen. 

Packar ner allt efter att man klivit upp. För inte fan orkade man göra det när man låg under täcket.

Kaffe termos check. 

Körv check

Mackorna check

Bössan ja innan jag satt i bilen check

For iväg. 

Lägger på den ena folierade mackan på morgonbrasan. Men min termoskopp med kaffe är kvar hemma. 

Så får sippa i mig lite dryck till mackan istället. 

Väl ute på 29ans pass så står man där å väntar. Hunden får upp en älg. Och den drar över landsvägen, på den sidan vi för tillfället inte jagar. 

Men hunden kommer tillbaka och får upp en ny älg som drar in på grannmarken och vidare över ljusnan. 

Sen lyckas hunden med bedriften att få häng på 2 älgar tilk som smiter in i snårskog varpå passskytten inte kan avlossa nåt skott. Utan fångar in hunden innan den driver vidare med älgarna. 

Dags för lunch. Smör och korv packades ner imorse. Men senap, räksalladen och nån brödbit att ha korven på (i) det hade man då inte med sig  

Nu sitter vi på andra sidan där vi inte jagade på fm och hoppas nu på att det ska komma förbi nån jäkel som ska ner i marken. 

Klart slut

Nu får klubborna åka in

oktober 5th, 2016

In i förådet. Säsongen är över för iår. Närmare 30 rundor, några mindre bra, till exempel den där på KM. 91 slag första nio hålen. Grattis till å va sämst. 

Men trot eller ej målet på säsongen var att komma under 20 i hcp. Med starten på säsongen 20.8 gick bra några 36poängsrundor blev det sen nån höjning och sänkning följt av några höjningar. Där låg man kvar och harvade på 20.6 och tänkte detta här går inte. Sen på Gyllene Bocken Cup så fick jag tankeställaren… jag byter svingstil under rundan. Då fick gubben mig att tänka till. Å japp det stämmer.

Efter det så med det i åtanken så vips stack handicapet ner till 19.8 och mitt mål var klart. 

Men dum som man är.. bättre ska det bli. Så helgen efter lyckas jag med konststycket 38poäng och ner till 19.0.

foto: vet ej. 

Ja där får det stanna för iår. Så får det bli mera golf nästa sommar. 

Föresten, var jag ens nära en Hole in One iår då.. Nä.. tur det för nån HIO försäkring tecknades inte i år heller. 

Väl mött och foooooooooore

Älska grisar

oktober 3rd, 2016

​Godmorgon!

 Ny vecka nya möjligheter ! 

Måste bara sprida detta och jag gör det med ett brett leende ???

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar så har du producerat nog med energi för att värma en kopp kaffe. (Knappast värt det.) Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader, är gasen som produceras tillräckligt för att skapa energin av en atombomb. (Nu börjar det likna något!) 

Det mänskliga hjärtat skapar nog tryck när det pumpar runt i kroppen att spruta blod 30 fot. (O.M.G.!) En gris orgasm varar i 30 minuter. (I mitt nästa liv vill jag vara en gris.) 

En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud innan den dör av svält. (Ohyggligt!) (Jag kan inte sluta tänka på grisen.) Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timmen. (Prova inte detta hemma, kanske på arbetet.) 

Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud. (Älskling, jag är hemma. Vad …?) 

En loppa kan hoppa 350 gånger sin kroppslängd. Det är som att en människa hoppar längden av en fotbollsplan. (30 minuter. Lyckliga gris! Kan du tänka dig?) Havskatten har över 27000 smaklökar. (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)

 Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen. (Jag vill fortfarande vara en gris i mitt nästa liv … kvalitet framför kvantitet.) Fjärilar smakar med fötterna. (Någonting jag alltid velat veta.) 

Den starkaste muskel i kroppen är tungan. (Hmmmmmm. ……) Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta. (Om du är ambidextrous, behöver du dra ifrån skillnaden?)

 Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa. (Okej, så det skulle vara en bra sak.) En katts urin lyser under svart ljus. (Jag undrar hur mycket staten betalat för att ta reda på detta.) 

En struts öga är större än dess hjärna. (Jag känner människor med samma problem.) Sjöstjärnor har ingen hjärna. (Jag vet vissa människor med det problemet också.) 

Isbjörnar är vänsterhänta. (Om dom byter, kommer de att leva längre.) Människor och delfiner är de enda arter som har sex för nöjes skull. (Hur är det med grisar? Vet delfinerna om det här med grisar?) 

Nu när du har lett minst en gång, är det din tur att sprida dessa galna fakta vidare och skicka detta till dem som du vill få att le, kanske till och med skratta. Med andra ord, skicka det till alla! (Och älska det där med grisar!) ❤