Äntligen Gävle fick ni besök av finaste sort

Äntligen blev det kor på fribete. 2 års väntan gick över och Gefle metal skulle gå av stapeln.

Onsdag

Campingen öppnade på onsdagen och vi anlände rimligt tidigt. Ställde upp våra ekipage och en 2×2 meter fin flagga skulle visa vart vi höll hus. 25 grader sommar sent på onsdaxkvällen

Efter uppställningen.. troligen på en av dom bättre platserna  gällade avståndet till att pinka.

Efter några stödbensöl och fin justeringar drog vi till Churchstreet på Voiar och Ryde och drog oss en cowboy dinner. Även denna gång blev ingen av oss besvikna på måltiden. Så frukansvärt gott.

Efter vi tryckt de där så begav vi oss till Harrys för att få oss musik i mode. När vu kommer in så hör vi bara ett plånkande ljud och musik av fel sak. Men när bartendern såg oss nästan vända i dörren hoppade hon på en playlist och vi blev kvar till nästan stängning. Tack för det.

Torsdag

Vaknar upp klockan 8 för att njurarna nästan var uppe i hjärnbalken och hälsade på. Kliver ut och de e så ljust att man inte kunde ha ögonen öppna för det var nog närmare 46tusen lux. Pinkade minst 2 tillbringare. La dig och slumrade till ett par timmar till.

Efter en kokkaffekopp signerad Zacke från grannvagnen, fick de börja slinka ner några kalla. Det var dags att börja ladda inför första uppträdandet.

Soilwork

Ett bra uppträdande med röj och gedigt tunggung. Förväntad framträdande

Dampf

Alltså ja vart ska man börja för att hålla det kort. Trallvänligt och öberraskande bra. Passerar dom min karta igen så får det bli att se dom igen. Nya låtar på min spellista tillagda. 🤘🏻

Entombed

Ja 4 🤘🏻 och förväntande bra. Hyffsad ljusshow

Fredag

Men äntligen. Dagen då vi hade flest band att se. Förväntningarna var mäkta höga.. men först. En kokkoppkaffe signerad Zacke från grannvagnen så började vi med samma visa. Lite ölar lite cider å några groggar. Srn var det dags framåt

Fleshgod Apocalypse

Äntligen äntligen äntligen. Första 7 låtarna. Helkropps gosbump, gåshud,ståpäls kalla det va fan man vill… rysningar i hela kroppen. Ja nu är detta ett av ett favvoband. Och ibland har man tur att man får se dom igen. Även deras riff satt jävligt bra. Tack

Jinjer

Boom! Leverans från första ton av Tatiana. Fulltös leverans hela spelningen tredjegången man sett dom. Tredje gången man blir golvad av framträdandet. (En gång på backstage i Trollhättan, såg inte så mycket men jag var där)

Efter både FA och Jinjers uppträdande så var jag nöjd. Redo att gå lägga mig. Så bra och så glad.

Emperor

Men festivalen var ju inte slut på fredag kl 18 bara för att jag var nöjd å belåten, dom gör ett härligt framträdande i den kalla gävleluften som börja infunnit sig kan bli att några låtar får lägga sig i spellistan framöver.

Marduk

Ett jävligt tungt band. Såg inte klart hela uopträdandet. Men det gjorde inte så mycket.

Lördag

Festivalens sista dag. Men. Lite av en tradition så startade vi dagen med en kokkoppkaffe signerad Zacke från grannvagnen. Idag fick man ta de lite lungare med ölandet då man skulle ju hem på söndagen. Men klockan var ju bara 10 på morgonen så de var bara sprätta upp å klunka i sig.

Frantic Amber

Har ett gäng låtar i min spellista av dessa brudar sen innan. Det kommer inte bli färre efter deras spelning iaf. Skulle det även dyka upp en spelning med dessa i närområdet. Japp jag kommer vara där.

Infected Rain

Inte lyssnat på så mycket innan denna spelning. Shit vad jag har missat bra ös. Och sen kanske det blev bättre efter jag lyckades fånga in ett plektrum under spelningen? Och här var festivalens mest röj på scen band av dom jag såg . Jävulskt bra.

Reincarnage

Ett värmländsk band med full ös på den lilla scenen. De va då fullt inne i gasklockan.

Meshuggah

Klart bästa ljusshowen alla kategorier denna festival.

Lik

Dark Funeral fick lämna återbud. Och in kom Lik med buller och bång. Klockrent uppträdande

Maten

Ja man behöver ju käka. Och de vet dom, Men priserna? Var man på nån jävla flygplats. Nej. 130 spänn för 1 langos. (Käkade 3) 125 spänn för en thaimåltid(käkade 1) 150 spänn för en jäääävligt liten burgare och några strips kastad på en tallrik. Inte ens nåt att doppa stripsen(käkade 1) 125spänn för förmodligen de mest prisvärda kontra kilo mat oer krona. 600 gram rökt kalkonlår med strips. (Åt bara 1 sån fan oxå) och klart sämst iår. Viltkebaben. Lite av allt och 150 spänn (käkade 1) nä ni hem till skämslandet med priserna.

Zacke och Ellen på återseende. Hoppas vi kan planera in en liknande parkering som i år.. grymt kul å partajja med er.

Gefle metal på återseende imorgon måndag ringer klockan 06.03 då är de dags igen för 4 dagars knegande

Samtliga bilder: Soppan Sjöborg