Intel, Drottningen av Dalagatan den förste

I fredags den 30 oktober klockan 15:31 somnade Intel in.

Du kom till oss den 28 November 2007 så du var med mig i nästan åtta år på dagen

Under åtta år har vi varit med om mycket, du tuggade sönder fjärrdosor,skor, andra saker man glömt framme.
du har käkat mängder med choklad, wasabinötter.

Du har fått följa med överallt och du stod ofta i fönstren och tittade ut på gatan å skällde ut alla som gick på din gata.
image

Du gick inte ihop med andra hundar för dom ville du verkligen bara äta upp. minns när vi var i Hede på folkrace och jag rastade dig i skogen jag ramlade och tappade kopplet du springer ut på parkeringen finner en pickup där det sitter en hund fastspänd i koppel du lyckas få tag i den hunden dra den över kanten medans du hänger i den. hunden som var fastkopplad håller på att strypas då den blir hängandes, ingen törs komma fram och lyfta tillbaka den hängande hunden ingen törs ta i ditt koppel. men tillslut så kommer det en man som tar dig så jag kan kasta tillbaka den andra hunden. vetrinär kostnader dryga 3000 spänn.

En annan gång när vi bodde i Ytterberg. du springer ut och springer ner för backen jag hoppar i bilen och kör efter kommer bara ner för backen.. och där kom det en hund gåendes… den fick oxå uppsöka vetrinären. 2500 spänn.

Men du älskade människor. knähunden. helst ville du sitta i allas knän men det kunde du inte. alla fick klappa dig.. bara du fick buffla uppmärksamheten skulle baravara på dig.

Du älskade att åka bil, där kunde du spendera timmar i bakluckan att bara vara, sommar som vinter det var där du ville vara, du kunde vara sovande och man nämde att ska vi åka bil så stod du vid dörren på mindre än 2 sekunder.
vem som helst fick inte komma för nära bilen heller när du satt där då blev dom utskällda.

Några gånger så gick det bra att vara med andra hundar. minns engång när du var hos Bodil och hon fick in en till klätterhund. då chansade hon på bära eller brista… Det bra den gången. morsans hundar gick det bra med oxå några gånger.

Många gånger har man fått kliva upp mitt i natten för att du måste bajsa och kissa. dom nätterna var både kalla, blöta, varma mörka.

Du fick smeknamnet Gnälly på golfbanan, du älskade att följa med du käkade alla klippta gräshögar. men du tyckte det tog lite långtid när du fick stå och vänta på att vi alla skulle slå bollen, så du stod å gnällde på oss..

Och fjantig var du, när vi gick i mörker så var du spattig och hoppade på det minsta lilla, när du låg i sovrummet kunde du börja moffa å skälla sen komma springades in i vardagsrummet för att hoppa upp i fåtöljen och titta ut i fönstret å moffa några gånger till innan du la dig ner och somnade om.

Du har även varit på Strömsholms djursjukhus flertalet gånger då du fick operera korsbandet som nästan var av. efter operationen skulle du ta det lugnt.. mm ca 10 sekunder tog du det lugnt. du fick då vila i buren men du hade så smärta i benet så du låg bara å gnydde. du fick komma upp i sängen och då somnade du på 20 sekunder och sen sov du ett par timmar, rätt utmattad var du då.

Alltid när man kom hem så blev du glad, du kom inte och mötte alla gånger men man hörde hur svansen slog i soffan eller sängen. då behöver man inte komma och säga hej.

5 gånger var du upp på Sonfjället men helt oberörd efteråt knappt trött som det verkade, du skulle nog kunnat spatta upp igen direkt efter du kommit ner.

Vi skulle skaffa dig en lekkamrat men den hunden ville du bannemig inte veta av, 2 dygn försökte vi få dig att gilla den hunden men ikke. så den hunden fick vi lämna tillbaka en riktig ensamvarg det var vad du var.

Hästar och kossor var djur du gillade. minns nångång i Ytterberg när du skulle hälsa på kossorna i hagen och du fick flertalet stötar av stängslet men du gick fram där igen och fick stötar. tillslut kom du på hur man skulle föra för att hälsa på dom.

Kommer även ihåg den gången jag käkat kyckling 2 dagar och glömde slänga påsen med benen i.. gott tyckte du det var och rännskitan var ett faktum. även lukten på den rännskitan luktade som min mat smakade dagen innan.

Å alla gånger du rivit upp soppåsarna jag glömt att slänga. du gjorde helt rätt.

Å du älskade att soldyrka, så fort det fanns nånstrimma av sol i husvagnen eller hemma så skulle du ligga i den. att du sen var varmare än det var ute var inget som du brydde dig om. skönt tyckte du det var.

Och jag vet att du nu håller på att visa vem som bestämmer där du är nu. tror även att du gör det med bravur

Allt vi varit med om har varit helt fantastiska år. du här lämnat många spår hos många och alla kommer att sakna dig.

Här är den första bilden jag knäppte på dig den där snöiga dagen 28 November 2007

och här är några av dom sista jag knäppte på dig den 30 oktober

Älskad och saknad kommer du vara.
image

image

image

image

INTEL, DROTTNINGEN AV DALAGATAN DEN FÖRSTE HAR LÄMNAT BYGGNADEN
2007-02-23 – 2015-10-30

5 thoughts on “Intel, Drottningen av Dalagatan den förste

  1. Fint skrivet. Jag beklagar från djupet av mitt hjärta. Fina, roliga lilltjejen ❤️ Ta hand om dig Soppan. Såg ju att något annat roligt väntar er. Ett liv faller ifrån medans ett nytt knyte liv kommer till er. Lycka! Kram

Comments are closed.