Glädjande nyhetsbrev damp just ner

Fick ett najs nyhetsbrev som jag läste lite på..

Ja läs själva..

image

Så lite snabba tankar.

Först ska man betala skatt i tyskland för sprit, vin och öl.
Och sen ska man betala skatt igen för skattad sprit, vin och öl i Sverige..

De vill man ju gärna göra. Svaret är enkelt: nej

Så för att man på nåt sett ska kunna övervinna monopolet systembolaget som finns.

Så måste man ju kunna få in sprit, öl och vin till matbutiker, mackar och kiosker så alla kan handla kyld öl om man vill eller kanske botanisera i mataffären på en flaska röpang till köttbiten man just fick av charkpersonalen, så man inte behöver gå till ytterligare en butik.

Eller när man är på väg hem från en redig jäkla brakfylla å in på macken för att inhandla sig sin nattkörv eller dom där 4 som alltid brukar slinka ner. Då man träffar folk som vill ha efterfest och man hälar inte med att gå hem. Man roffar åt sig en flarra mackens egna starksprit en flarra kyld läsk och några kylda bärka.

Eller bara när du blir sugen på en påse chips å knatar ner till kiosken på hörnet eller nere på torget grabbar tag i din chipspåse med paprika smak och så blir man ju törstig så man köper med sig några kylda bärka och tar med sig hem..

Tänk då på att det fortfarande bara en en dag som en helt vanlig onsdag.. och du har handlat allt man behöver i en och samma butik..

De vore ju najs om nåt.

Butikerna behöver ju (kommer) inte ha samma utbud som Systembolaget utan bara ett enklare utbud av alkohol.

Det fungerar ju att ha så i övriga EU men inte i Sverige. För där räddar ju systembolaget liv enligt deras propagandiska reklamer hur dom nu kan räkna ut det.

Men systembolaget är bra dom med. Det dom inte har i lager på den lokala butiken kan man enkelt och snabbt beställa på några dagar.

Ja tänk vilket utlägg det blev av detta bara för att man fick ett mail från Scanbolaget.

Näe kommer inte anmäla mig för en ny prenumeration av deras nyhetsbrev.

Postat med WordPress på en IP67 klassad Samsung Galaxy S5 Neo