Skön arbetsmiljö

Nu nalkas sommaren igen.  Gud som gött. Man kan spela golf, bada, sitta ute, grilla medmera

Nu kommer värmen… med värme så är det värmen i bilen jag tänker på.

Mitt kontor är ungefär 4-5 timmar per dag i en bil.

En bil utan AC. Utan större möjlighet att hämta kyld dryck. Sånt där som man kan ta för givet när man jobbar på kontor. Utan man får ta med sig den mängd man kan tänkas behöva. Så den blir så där moisigt varm efter ett tag. Det är gott att dricka.

Idag när det var ungefär 25°c  ute.  Så tog jag och satte in en termometer.

Läste av den varje kvart för att man skulle få en uppfattning om värmen i bilen.

image

Inställningarna i bilen för att få maximal kyla in i kupen.
På kallaste så långt till vänster på reglaget och fläkt hastiget 2 för att få in nån form av ventilation. Och så får man inte glömma att nån som tycker har byggt en brevhållare som tar upp 2 av utblåsen dom i mitten av kupen. Så dom 2 utblåsen är stängda.

Även höger rutan är nere mesta del av turen.

Klädsel. Shorts, keps, tshirt, kalsonger, ankelstrumpor, sandaler samt ett par monteringsvantar.

Dom som säger att AC inte gör skillnad i en bil som har rutan öppen… jo det gör den det pumpas fortfarande ut kyla in i kupen och på så sätt får man ner tempen inne i bilen till en normal temperatur.
Tillochmed bilar med cab har AC.

Föreställ dig sjäv att man på ditt kontor stänger av AC och du får ta med dig en butelj vatten. Och du kan öppna fönstret på den sidan där solen skiner in.

Det går ju inte att jobba så under en längre tid.. det skulle ju bli kvalmigt och man skulle bli svettig. Och man skulle bli lite lätt disträ.. osv osv.

Men nu har jag inte jobbat så länge som vissa andra. Men hör man på kollegor så har ju detta pågått i alla år och facket eller skyddsombuden verkar ha andra prioriteringar.

Tilläggas ska väl oxå att djur har bättre villkor gällande värme och bilar.