Postnord. Ganska mycket serviceminded.

Beställde härom dagen en AC till sovrummet. Och har under veckan väntat på leverans. 

AC som jag betalat nästan 4500 spänn för, kommer till varför jag nämner summan av produkten längre ner. 

Idag ringer det ett fraktbolag. Hinner inte svara. Men ringer upp denne och jag presenterar sig. 

Jag säger att jag inte är hemma men flickvännen är det så det är bara att du bär upp ACn tre våningar. 

– fraktbolaget: – Nä du här bärs ingenting. 

– jag: va? Gör du inte? 

– fraktbolaget: nä du vet jag lämnar den här nere så ring din flickvän och be henne komma ner. 

– jag: vad menar du med att du inte bär upp mitt paket. Du ska väl leverara det till dörren? 

– fraktbolaget: nä du vet vettu. Jag kör bara ut paket. Och så ser jag på fraktsedeln att du inte betalat för uppbärning. 

– jag: jo men lugn nu. Har inte ens valt fraktbolag när jag beställt. Så inte ens haft nån möjlighet till nåt val av “leverans till min dörr” 

– fraktbolaget: ja men så är det. Men jag kan ju vara lite snäll och hjälpa henne upp med kartongen. 

– jag: ja det är det minsta du ska göra. För du måste väl ändå upp och ringa på dörren för att få en underskrift. 

Det fick jag inget svar på. 

Vi avslutar samtalet och lägger på, jag ringer ringer ett samtal. 

Var nära och säga. Ja det märks att du jobbar för Schenker. Det är därför ni är billiga. 

Men det sa jag inte. 

Jag vet då att på Postnord får man paketet till dörren (med reservation från vissa brevbärare) oavsett vikt, otymplighet till dörren. 

Ponera. Hade jag varit hemma. Med ex. Brutet ben. Då hade jag fått kvitterat paketet och så hade han lämnat det på bakgalvellyften. Satt sig i bilen gjort en börn några meter. Klivit ur och stängt bakgavelyften?  Sen hade jag fått ringt nån som kommit och burit upp paketet åt mig. Nä juste.. han hade ju inte ens plingat på dörren. Så detta scenario hade aldrig ens inträffat. 

Logiken försvann nånstans när ovan fraktbolag tog över frakten.

Väl hemma och redo med sprättkniven…

Packar upp grejjerna när jag kommer hem. Ser att det inte medföljt en spårskena. Kollar i manualen. Jaha det är medföljer vissa modeller. Tydligen inte en produkt från Electrolux för 4500 spänn. Vilket förövrigt är deras topoftheline modell, Köpte för nåt år sen en annan AC för 3000 spänn modell Coolman där det medföljde en spårskena. Det är så man kan få ut röret utan att behöva ha fönstret öppet 1 1/2 dm där röret ska ut. 

Lite bättre lösning än att röret hänger ut

Kollar hos ÅF, och Electroluxs hemsida å i manualen efter en sådan spårskena. Finns inget artikelnummer. Kontaktar ÅF supporten och säger vad jag letar efter. dom ska kolla med leverantör och återkomma. 

Så japp just nu står maskinen för en massa slantar tyst och skäms i ett hörn i sovrummet. 

Nu så blir det en till öl för att imorgon försöka försvara förra årets Sponsorgolf vinst.