Ännu en helg avverkad.

Ajjemen nu är det sent på en söndag för att snart bli måndag igen.

I fredags så blev det återigen en obligatorisk Fredagspizza sen mellanlandade jag å Sreddan på vägen hem hos Sussie som bjuppa på groggar
men när man inte orkar hålla i groggarna så får man effektivisera sig lite.

Foto Fredrik Sreddan Jonasson

Men det skulle ju bara bli bättre. eller jag menar effektivare.

Foto Fredrik Sreddan Jonasson

Vi satt där å grogga nån timme innan de va dags å bege sig hemmåt.

Mej å Zeter skulle upp och pimpla så upp vid 8 på lördagsmorgonen och koka chokladen.. men de va väl tur man inte började värma mjölken då jag hade ungefär 7 chokladpulver kvar i burken så jag fick ordna mig en termos med kaffe istället.

Ringer till Zeter vid 8:20 inget svar. lägger på han ringer tillbaka minuten senare.. han låg och sov. babblade lite och sen så kom han hit för det var han som skulle köra.

in på affärn och handa körven som skulle grillas.

full fart mot Hocksjön in på en ungefär halvplogad skogsbilväg. efter ett tag så kommer vi till ett vägskäl med några tjärn och sjö namn på hmm.. vi hade kört förlångt. aja vi vänder och åker tillbaka denna gång med uppmärksamma på skyltarna.

– Där är en skylt.. vi stannar och läser.. Storöringtjärn. shieeeet vi var 4km fel på ett ungefär.
men vi packar ur bilen och testar den tjärnen medands vi ändå är där.. borrar första hålet Zeter får napp. en aborre.. =/ nya hål. Zeter får napp igen… En aborre till.. ut lite mer på mitten av abbortjär.. Storöringstjärn.. inget hugg.. vi bestämmer oss för att gå tillbaka till bilen och åka mot Hocksjön. Men innan vi går upp mot bilen så testar vi i första hålet. då får jag napp.. en Aborre =/ aja har iaf klarat namnet och vi packar i bilen å leter Hocksjön.

Vi åker tillbaka och kommer till en korsning som leder mot dom andra tjärnarna vi hade planer på att testa men då behöver man en bandvagn eller skoter.
där fanns det liiiiiten mobilteckning och vi startar Google maps. då är vi rätt nära sjön men det går inte att vända bilen så Zeter backar tillbaka 150m. Där försöker vi parkera så mycket åt sidan det bara går. Sen traskar vi sista biten ner till sjön och börjar borra hål. vi blir hungriga och börjar prata om korvarna som ligger i säcken. vi bestämmer oss för att börja fika. så vi korsar sjön upp i skogen och börjar pulsa i snö upp till strax under grenen på byxorna.
Vi finner några tjärstubbar och startar en brasa varmt gött å fram med körvarna nu jävlarns ska de grillas.

Nästan 2 timmar senare och mätta belåtna så bestämmer vi oss att börja jakten på ädelfiskar.

tillbaka ner på sjön borra borra ner med pirken, inget hugg. nya hål Zeter får hugg en aborre. sen kommer det in ett riktigt snöblåst väder det snöar helt horisontellt men det skulle inte störa oss.. vi skulle bannemig ha fisk. nya hål inget hugg och sikten på sjön sjönk drastiskt från 6-700 meter ner till 50 pga av allt blåstsnöande fortfarande inga hugg nya hål.. då känner jag ett tungt hugg. Men hinner inte reagera på den. Så ner med pirken igen spänningen börjar infalla sig. Ingenting. tankarna på nytt hål eller åka hem börjar komma. klockan är ju lite efter 14.
Då känner jag hugget igen å reagerar lika snabbt som en 16åring och börjar hala upp den.

Får den upp på isen och det är inte en aborre, utan en öring rätt nöjd så krokar av den och ny maggot på kroken ner igen för nu minsann så är stimmet under oss.
Zeter borrar nytt hål för att börja dra upp dom.

Helt dött igen.. =(

så vi bestämmer oss för att åka hem.


339gram vägen öringen. Foto Christopher Dunerud

Den rensades och stektes till middag. Om det smaka gott. du får en gissning! vad som serverades till den.. hemligt!

Strax efter jag käkat upp middagen så fick jag mess från Izual han var öl sugen, Ringde å surrade lite med honom och sen bestämde vi oss att ha en liten TV-spels kväll. Zeter och Sreddan anslöt oxå. vi lirade till ca 2. Vi avslutade våran friidrotts kväll med en Golfrunda. men Izual orkade inte med det och gick hem efter 3 hål, Så vi bestämde oss för att spela 9 hål. men efter 9 hål så var jag och Zeter lika så vi fick spela skilje hål. på det 11:e hålet med par 3 drar jag iväg ett helt OK slag som nästan blev HIO den rullar långt förbi och jag gör par. Sen slår Zeter och GÖR HIO vi bara skrattar och han vinner men då säger han att vi kan väl spela klart rundan då vi nästan är klar. ja det gör vi. så på 12e hålet gör jag en bra bedrift. 2 slag på ett par 4 och jag var tillbaka i matchen mot Zeter låg efter med ett slag.

Efter 18 spelade hål slutar båda på -11 och vi väljer ny bana för att finna en segrare. Zeter vinner efter jag missat en putt med några cm.

Sen idag har jag inte hunnit med så mycket mer än att tittat på OS-Stafetten, RUS-SVK matchen, käkat en semla, gått brorundan och kollat på CAN-FIN matchen.

så nu är det väl nästan dags å gå å lägga sig!

på återläsande

här är jag från förra helgen förövrigt!

Klockan är strax efter 06 på söndagmorgon. Foto Fredrik Jonasson

One thought on “Ännu en helg avverkad.

Comments are closed.