5 Veckors ledighet börjar nu närma sig slutet

Men det har varit 5 grymma veckors ledighet. Första gången på 17 år som jag haft 5 veckors ledighet i följd.

Började semestern med att bara vara hemma mysa med lite vin och klippa gräset. Behövde ju inte klippa hela gräsmattan då det såtts nytt gräs.

På Torsdagen bar det iaf av till Gävle för festival. 3 dagars bra musik och ölande. fick se många bra band. På torsdagen när vi kom dit drog vi ut på stan och spelade biljard å käkade gotta.

Sen direkt efter bar det av till Norrtälje. Kollektivtrafiksvägen medans Didde och Säkerheten tog bil och husvagn hem till Sveg. För i Sveg skulle husvagnen lånas ut på måndagen. vi backar bandet några dagar tillbaka och lägger tanken på kollektivtrafiksresan. (Gävle-Norrtälje) satt och spande biljetter på SJs hemsida och finner nån resa för 700 spänn lite drygt. Endast 1a klass var tillgängligt.
Men jag tänkte ja vafan det är ju gött å glida 1a klass. men efter lite tanke och funderande så kom jag på att det skulle ju bara bli mellan Gävle-Uppsala. Så då var det inte så värt det. letade en annan resa samma sträcka annan avgång. Fann en annan till ungefär samma pris, 685kr. Men 2a klass dårå.

Av en tillfällighet så tittade jag på det finstilta och såg att det var UL som hade den sträckan.. och UL vet jag har bussar från Uppsala till Norrtälje.

Så kollade deras app. fann exakt samma resa… För huskliga 118Kronor. ja valet var ju inte så svårt, att välja SJ skippades och UL valdes till ett mycket mer förmånaligare pris. samma resa samma tåg och buss..

Lätt nöjd över att funnit det där kapet.. För det var var det var.

Väl tillbaka på söndagen och det var dags att sätta sig på tåget. Ja jag hann med och det var rätt tåg. Packning med och allt sånt. Så det var ju bara frid och fröjd.

Köpte biljetten och innan ens tåget hade börjat rulla så somande jag. Konduktören fick väcka mig för han ville se biljetten, lite lätt trött endå kanske.

Så när man väl kom fram till Norrtälje så blev det bara lugnt. Emilie å barnen åkte dit redan på torsdagen, så vi var hos föräldrarna några dagar och fortfarande efter 7 år.. Kanske 8 år så vet jag inte hur det känns att förlora på Björhövda Centercourt. För även iår lyckades jag dra en vinst på den.

Efter dom några dagar så var det dags att åka vidare i Sveriges avlånga land ner till Mullsjö för att hälsa på Emlies mamma några dagar. På vägen ner stannar vi och käkar stoppet blir i Köping valet stod mellan Max och Mc Donalds.. (NIT)lotten denna gång föll på MC Donalds. Den restaurangen borde få pris som den skabbigaste.. Fy fan rent ut sagt. Alltså. man kommer in i lobbyn eller vad man säger. dom har endast en kassa (1).. Som var bemannad ibland. I övrigt hade dom 4 skärmar där man skulle beställa och betala med kort.

Sen kom maten på brickan. och man fick hämta den. ok. Så efter 10 minuters väntan inkl beställningen. så kom mitt order upp att den var redo att hämtas. Går fram och hämtar brickan. Notera. att vi har varit i butiken 13 minuter. Vi börjar äta. När jag hade 1 tugga kvar på min burgare så ser jag att det är FEL burgare som jag beställt. Jaja. Skit samma. Nu har det iaf gått 20 minuter. ja nu börjar ni väl undra varför jag håller på skriver en massa om det inte kommer en poäng i det hela.

Jo den kommer snart. Totalt var kanske besöket 34 minuter där inne.

  1. under den tiden som vi varit där har vi inte pratat med nån personal inte ens sagt hej. inte ens när dom la fram brickan med mat på.
  2. om man nu inte vill ha bemannade kassor, bör väl frigöra personal? stället var så jävla skitigt , det var matrester på SAMTLIGA tomma bord. golvet var så lortigt att man knappt ville ha fötterna på den. och på dom borden där det satt folk.. ja även där var det matrester troligen från en tidigare gäst.
  3. tydligen så vet man inte vilka hamburgare man ska tillverka.
  4. vill inte veta hur skabbigt det var i köket. med tanke på hur det såg ut i restaurangen.
  5. på toaletten i skötrummet fick ungarna ligga på träplankan som man viker ner. hade man själv lagt sig på en kall planka?
  6. toaletten även den var lika ostädad som övriga restaurangen.

Så grattis Mc Donalds i Köping till den skabbigaste äckligaste donken i Sverige. Ni kommer då inte få mig som kund nå mer.

Men väl framme i Mullsjö

så blev det middag. basfödan Pizza.
Den beställdes från Amigo och dom hade en stor meny. Valet var svårt men tillslut blev det en nummer 45. Åååh jävlar ….. Så får recensionen av den pizza bli.. osäkert på hur jag tänker. Kan skriva så här då. den pizzan går upp till Top 3 godaste nånsin.

Vidare i Mullsjö så träffade vi ett gäng släktingar till Emilie samt visade upp Bastian till dom. var kanske därför dom ville ses.. hehe.. nä så var det inte.. eller?

Sen rullade vi hemmåt och dom sista två och en halv veckan har vi bara varit hemma.. kanske är så man ska säga att det är det som är semester. att inte göra nåt.. å bara göra vad man vill.

Vi hann med och turista lite här hemma, vi var till myskoxecentrum och tittade.. nä lärde oss om myskoxar fick man se en myskoxe så var det en bonus..

Men det fick vi. Informationen om myskoxarna eller Myskoxens latinska namn är Ovibos moschatus. Ovibos kommer från ovis (får) och bos (oxe).

Men dom är varken ett Får eller Oxe dom är en get men tillverkar inte Mysk. Stört va. Mer läsning om djuret här.

Och visst har det varit lite skrivet om all golf som man ska ha spelat. Men nej så mycket golf har det inte blivit. Inte lika mycket som jag hade önskat. Skulle ju under sista veckan till hede å tagit ett varv där, men vips så var det lördag.. å inte ens en runda själv blev det under den veckan. Sen blev ju en tävling inställd och flyttad till en annan helg. Så nog om golfandet då.

Köpte mig en ny cykel för det behövdes. Så sålde dessa 2 cyklar.

För att köpa en sån här.

Tur att navet på bakhjulet pajjade inom 4km efter jag köpt den. Köpte den på en måndag. På torsdag fick jag lämna in den. Ny fälg bak blev det. Så nu rullar den fint.

Sen har Volvon varit in på service. Ac påfylld. Så nu kyler den igen, men vad gör det när den fick 2 tvåor på besiktningen. Slitna framdäck och så fick inte han bortdragkroken.. ja då kan man inte föra bilen framåt.. ja blir väl å försöka åtgärda det då inom en månad.

Sen var jag och Alissa upp till Ösd sjukhus för hon hade återbesök hos ögonmottagnigen. 5 minuter tog besöket 5 timmar tog det att köra dit å hem. Värt de.. nja.

Sista helgen på ledigheten. Lördag blev avsatt i jaktstugan. Den hade fått lite vattenskada.. lite…

Hela långsidan. Golvet håller på bytas i detta nu. Det var så vattenskadat att plankorna kunde man trycka ut vatten på. Och det hade troligen varit enklare att bytt ut baracken och vägt in den än detta mega arbete.

Och så avslutade vi 5 veckors ledighet med en gårdsfest. Grillning och femkamp, Det var roligt. Slutade som andra lag i 5 kampen.

Jajuste jag kommer numera få vakna upp till diverse olika låtar från min spellista på spotify… hittade en jävla bra app. Så japp det är å leta fram sina arbetskläder som har försvunnit långt in i garderoben och så blir det till att raka sig så man inte behöver se ut som ett ……

Man får ju inte glömma att snart är man ledig igen.