Hur blev patch arbetet

Läs detta föregående inlägg. 26 jan före du fortsätter här om du inte redan gjort det.

Jo samtliga patches skulle monteras på en najs jeansväst.

Självklart fanns tanken att lämna in den till en som kan sy. Men så nä.. jag kan ju sy själv. Så mitt lilla kontor har under några veckor varit sy stuga.

21/1 så här är tanken att det ska bli

Så här är tanken att utfallet skulle bli. Längre ner får man resultat.

Så man får väl se hur det blir. Nu börjar resan

21/1

Bokstäverna nålad på plats. Då kör vi
2 bokstäver på plats

22/1

Resten av bokstäverna sitter fast. Dom minsta bitarna. Kanske dom svåraste.
Höger axel
My little ponyn sitter även den på plats.

Dag två. Dom minsta märkena är på plats. Dom andra två märkena gick snabbt som fan att sy dit. Har några märken till med lite konturer på.. men sen så swosh swosh

23/1

Idag blev nog framsidan klar. (Dom första 2 bilderna) Sen skulle man börja på ryggen. Hade 2 stycken figursydda patchar kvar att syfast. Men det fick relativt smärtfritt. Sen börjar man uppifrån i mitten och arbetar sig nedåt över ryggen. Och när första märket som någelunda fick sin plats mitt på så började man bete sig som man kunde behärska symaskinen kom frihandandet från. Swosh så satt tre märken till på ryggen. Ja jävlar vad snett de var. 6cm på ena sidan lite drygt 10 cm på andra sidan. Så japp det var inte direkt centrerad. Så fram med sömsprättaren och bort med 3 märken. Fram med fingerborg och nålar. Fast med märkena. Fram med måttband. Så. Nu sitter dom med några mm i sida fel i mitten.

24/1

Tredje dagen. Jaha.. men igår var det ju 3 märken på ryggen. Nej jag har inte valt fel bild ovan.

Men är det så här snett. Skiljer nästan 2 cm i sida så borde man börja om. Så japp fram med sprättarn och så började jag med en annan strategi.

Exakt.. nedifrån och upp istället.

Så på med märkena igen för att se om det bli rakt.. nej det blev det inte. Men betydligt mycke rakare.

Tanken….
Just nu slutmålet
Tanken…
Just nu slutmålet

För den uppmärksamme så saknas det några märken. Och nej dom har inte blivit sönder sydda eller glömda. Men det kan ha varit så att jag i syandes stund kom över ett märke i 50 exemplar.. så när/ifall det kommer så får dom andra 3 märkena vänta några sömmar innan det kan bli nåt. Och även västen har ju inte bleknat från blå till vit utan det är ju ljussättningen som gört.

Vill ni se slutresultatet. Se västen i verkliga livet. Störst chans på gävle metal 2020. Annars på nån trevlig tillställning.

Alla foto ovanför: Soppan Sjöborg

Fan alltså.. Bästa gåbort plagget. ❤ och den hade redan premiär på Härjedalens ölmarknad, den 25 januari. Jepp samma dag då innehållet i kuverten avslöjades.. ja jävlar vad jag har jobbat denna vecka.

Foto 3 bilder. Emilie Gropendahl

Självklart är det snett sytt så de ska synas att man gjort de själv.