På dagen 3 år sen

Under gårdagens jakt var det min tur att ha lite tur. Efter lunch åker vi ut till dom nya utdelade passen.

Blåsigt. Men 14 grader varmt. Häller upp kaffet. Sörplar i mig det. Gott. Ser på tracker och på radion ropas det att hunden har upptag.

Foto: Soppan Sjöborg

Kollar vidare på tracker för att se var de bär av. Ser att de vinklar bort. Nästa glutt har det vinklat om och springer mot mig.

Greppar bössan, ställer mig mot en tall. Gluttar på trackern……. den ligger 2 meter bort. Aja på med kåporna och tar ut tänkt skottrikning. Från tallen sett kl 1. Lyssnar å slutat blinka för att inte missa nåt. Hör inge hundskall. Vad förföljer den, när kommer det, kommer det. Spänningen är….

Åsså knakar det till kl 11 om tallen. Rundar upp och där kommer det en älgko. Avlossar första skottet mot bogen snettframifrån men hon visar inte upp tecken på träff utan fortsätter, då den vinklar upp bredsidan avlossar jag ett skott till för att vara säker på träff. Älgen fortsätter 30ish meter och avslutar sitt leverne med att slå en frammåt volt.

Jag ropar på radion att jag har skjuit.

Foto: Soppan Sjöborg
Foto: Patrik Lindström
Foto: Lars Holst

Och det var rätt öppet så de var bara peta i 4wd lågväxel å glida fram

Foto: Patrik Lindström
Foto: Patrik Lindström

Och när jag tog upp min fallbok för att skriva minnes notering så ser jag att det är på dagen 3 år sen jag sköt min första!

3/9-2018

Läs om den här