På hugget

Vi tog en fisketur i båt efter vi käkat i Sjöborgen

Lyckades fånga en fin mataborre. Men den släpptes tillbaka. Sen inväntade vi att trollen skulle somna så skulle vi testa kasta från land.

Krokade på en Droppen. Och gick ned mot vattnet.

Foto: Soppan Sjöborg

Sade högt att undra vart gäddorna står. Klev upp på en sten och snärtade iväg ett kast. Hann veva 4 varv sen så bara tjoffade det till och nappet var ett faktum. Jag jublade och tjoade, Emilie bara suckar. Hon hade inte ens fått på något drag ännu.

Efter 8 talet minuters kämpande var den iland.

Uppskattad vikt närmare 4 kg. En rolig kamp.

Emilie gick till ett annat ställe och kastade medans jag preppade gäddan. För nu jävlarns ska det käkas gädda till lunch.

Foto: Soppan Sjöborg

Preppad med salt,citronpeppar och enris. Så förhoppningsvis ska den inte smaka surdike.

Ställde mig bredvid Emilie med cirka 40 meters avstånd. Snärtade iväg ett kast… och jajjemen jag fick jubla igen. Denna gång en fin mat aborre till. Den återsattes i sjön den med.

Men valde att gå tillbaka där jag fick första gäddan. Snärtade iväg draget och japp tjopp så satt det en liten snipa på kroken. Suckandet från Emilie hördes. 😀😀.

Den släppte och jag snärtade iväg ett till kast. Jävligt nöjd med den längden. Draget hann bara landa innan det plaskar till. Tror jag träffade den i huvudet. Men inte hugg. Vevar in och ser hur den förföljer innan den hugger till och fastnar på kroken.. woooohooooow. Jublar….. Utdelning delyxxx

Foto: Emilie Sjöborg

Men även denna fick återse vatten och dy. Den tar vi en annan gång. Måste ju skriva att rullen jag kastar med är snart 35 år gammalt. And still going strong!

Emilie hade iaf några napp, men ingen på land så det räknas väl som FF tror jag.