Att angöra en brygga eller att bygga en brygga

Under vintern har jag farmat tunnor till att bygga en brygga. totalt 8 tunnor har jag kommit över.

Foto: Soppan Sjöborg

Och i fredags (5/8) var det då dags att påbörja bygget. Efter att ha glott på olika modeller som man skulle kunna vilja haft blev det en blandning av alla som förmodligen skulle bli det absolut bästa av dom alla.

Bitvis hade vi vädret med oss medans vi snickrade hemma nån liten regnskur hann ju komma ner. men då blev det ju rast vila.

Nu börjar ramen till flytenheten ta plats.

Efter några timmar var den klar och skulle förflyttas ut från altanen mot släpet. iom att man bara var 2 stycken så insåg ju vi att man behöver bygga klart trallen när den är på plats för att vi ska orka hantera den. men ut på gräsmattan under ett tag medans vi käkade och samlade på oss mer krafter.

Lastade upp flytenheten på släpet under fredagen och sen lördag blev det 3 vändor för att lämna delar av bryggan för att sen hem och påbörja bygget av landgången. Bygget av den flöt (<- jötteböörrj) på och vi blev klar med den enheten vägandes närmare 150 kilo.

Så när man blev klar med den och fraktade den mot vattnet blev det så dags att få dom till platsen där dom ska vara. så vi fick ner enheterna i vattnet och bogserade dom med båten som har en trollingmotor i hissnande fart av ibland 1 knop tog vi oss sakta över sjön. Här ska ju varje jävla miljöpartist vara nöjd. efter 2 vändor och över 1 timme i transport tid så är vi i hamn.

väl på plats så gjorde vi kväll och gjorde käk sen fiskade vi lite för att se om vi skulle kunna använda röken på några aborrar. Efter halvtimmen i båten så hade vi några fiskar och även en gädda hade fastnat på kroken men den återsattes i sjön för att fångas vid ett senare tillfälle då den blivit större =)

Sen så blev det ju söndag och vädret var med oss. vi påbörjade det sista vid 11 tiden på med trallen fixera landgången och så hann klockan bli 16:30 och vi var klara som sånär på 6 bultar och 2 fixeringsankare men det fanns inte några delar för detta att tillgå på Sveg så den kommer att bli klar inom kort. men vi lyckades på 2 pers att vända på bryggan så den skulle bli på rätt köl, om det var tungt? Beror på vad man jämför med!

Foto: Björn Sjöborg
Foto: Björn Sjöborg
Foto: Björn Sjöborg

Sista skruvarna på trallen och allt är klart. Nu är det bara invänta öglorna och sen är den helt på plats. mycket slit och tunga lyft men helt klart värt de.

vi tappade endast 1 skruv i vattnet, övriga förluster i bygget blev endast 1 borr, 4 bits och 5 andra skruvar. och spillet blev ju inte heller mycket att gnåpa över.

Foto: Soppan Sjöborg