6 år sen sist

Igårkväll ringde telefonen och en vädjande Sebastian undrade om jag kunde ställa upp som målvakt på luciainnebandy turneringen.

Ja absolut kan man det med vissa restriktioner om att jag kan behöva åka iväg på annat och så. Ja det skulle inte vara några problem.

Jahopp. Första matchen 9.30. Klart slut och så började fredagskvällen lite lätt pirrigt.

Ut i garaget och kolla i den dammiga innebandyväskan som legat där. Vad finns i bägen. Har jag skor, vart är hjälmen? Robin skulle ha med sig lite prylar som man skulle kunna använda.

Jodå i väskan fanns 2 par skor, 5 klubbor, några svettband, ett par byxor, 6 år gammalt vatten, en lågnivå kabel, druvsocker, mössa, 2 bollar å lite annat grus.

Idag lördag morgon tidigt som fan uppe före tuppen, 06.21. Missade att tomtenissen hade gjort bus inatt. Snubblade rätt rejält över alla uppradade skor. Men överlevde kroppsskador.

När jag åkte fram vid 8draget så kom det en massa gamla minnen om matchdagar och gamla turneringar. Skit roligt.

Första matchen startade och vid första bollingripandet hoopar jag fram och tar bollen samtidigt som jag landar på min insulinpump som jag glömde ta av mig. Rätt över högersida revbenen.

Ja fysatan vad helvetes ont. Vi vinner 3 matcher oavgjort i 1 match och förlorar 1 match.

Vilket medförde att vi slutar på en andra plats i tabellen

Medans vi väntar på slutspelet så hinner man bli kall (läs stel) i muskulaturen i bröstkorgen. Alltså smärtan i våran semifinal den var inte å leka med. Men det började bli bättre efter några minuter och adrenalinet började komma.

Vi spelar 2-2 efter full tid och det blir 5 minuter sudden. Det var chanser åt båda håll. Men 4.23 in i övertiden lyckades vi donka in bollen och vi går vidare för att få spela final.

Finalen är ruskit jämn men Älvros lyckas trycka in 1-0 och senare 2-0 när vi ligger på för reducering i slutminuterna så får dom en kontring men bollen går utanför sen med 3 sekunder kvar går Mange Proos köksvägen snabb som inihelvete och dom sätter slutresultatet 3-0

Älvros IK vinner årets upplaga av Luciabandyn. Dom går även obesegrade genom turneringen.

Grattis Älvros IK

Nu sitter jag i soffan och är fruktansvärt om i bröstkorgen det är nästan så det gör ont när man andas men jaja sluta gnäll nu och take it like a man! Det kommer gå över inom ett par veckor gött schu.

Alla foto: Soppan Sjöborg