Trött

image

Efter att ha hängt med på jakt i dagarna 2 blir man lite sliten. Och för att få till bästa skönaste sovställningen bäddar man ner 2 ryggdynor och trycker ner sig där imellan.

Jakt både lördag och söndag.
Kom isäng lite sent på fredagsnatten eller säger man lördagsmorgonen?  Strax efter 2 gick jag och la mig för att masa sig upp till 6 på morgonen och börja göra sig klar.
Väl ute i gapskjulet till 7:30 trött å sliten så bär det av mot ett dimmigt pass 1a

image

Sikten var bitvis runt 20 meter. Sen när jag suttit där i ett par timmar och elden värmer gott så ställer jag mig upp och kollar bakom mig för att se om man ser nåt. Men det gör man inte pga dimma.
Men när jag vänder mig tillbaka så är all dimma över hygget helt borta. Allt detta på runt 20 sekunder!
Klockan börjar nu närma sig lite över 11 jag står upp för det är lite för varmt framför brasan. Då från ingenstans ca 200-250m ner på hygget dyker det upp en älg som strosar runt.
Greppar bössan ner på knä och osäkrar och siktar. Men den går bort från mig och mot ett annat pass. Jag följer dens trip över hygget. Ropar på radion vart den är på väg. Ett par minuter senare kommer den tillbaka på hygget då i skogskanten 600m plus och går tillbaka in i skogen där den komifrån.

Sitter kvar 50minuter till men den kommer inte tillbaka så vi åker tillbaka till gapskjulet och käkar lunch.

Sen posterar vi om, men inget mer spännande händer den dagen.

Söndag
Idag var det påt igen upp klockan 6 grus i ögonen och drog på sig kläderna å begav sig mot gapskjulet. Vi sitter och funderar på vart vi ska jakta. Efter vi bestämt oss så åker jag till pass 20 och börjar göra eld. Tar fram termosen å hinkar i mig nästan hela buteljen.

Hör på radion att Nanok har ståndskall. Jag lyssnar men hör inget. Så jag eldar och fikar på. Minuten senare hör jag skallet och greppar bössan viker undan hörselkåpan för att lokalisera vart ifrån skallen kommer. När jag gjort det rör jag mig sakta mot skallet.

Upp för brinken kommer det ko och 2 kalvar rusandes. Avstånd ca 150m fart.. Snabbt. Och när jag fått upp bössan i anläggning så ser jag bara en bakdel.

Ropar att dom korsade storvägen.
Vi bryter och åker och käkar lunch för att sen postera om.

Då börjar det regna och när vi suttit i 3h så bryter vi. Inget på eftermiddagspasset heller.

Men jäävlar vettu. 4 älgar på 2 dagar. Nästa gång får man hoppas det smäller.

// triggerhappy

Postat med min grymma Samsung Galaxy Note 3

3 thoughts on “Trött

Comments are closed.