Åsså spelades den mest prestigefyllda tävlingen för säsongen

Idag spelades onsdaxgolf finalen. 18 spelare gjorde upp om 10 platser till dom avslutande 9 hålen.

Jag började bra och bankade iväg bra slag och inspel. Och mina första 9 slutade på -2 och där kände jag att det var nog nästan vinst chans. Men inte då blev slagen med 1 slag av Jonas och Sanna som spelade på -3

Men en tredjeplats fullt ok. För att ta sig vidare idag krävdes att man spelade på +1 så det var jävligt tajt om att få fortsätta lira. Men roligt.

Vi 10 fortsatte shoot-out tävlingen, och dagen blev bara bra bättre ju fler som åkte ut. Inför hål 14 som är ett par 3 skickade jag in bollen i bunkern tillsammans med Peder. Just den bunkern är ju en av dom svårare att ta sig ur. Och vi hade ju begränsat med slag. 4st totalt. Peder somnade upp sin boll utan bekymmer. Ställde mig, la allt fokus på att försöka göra ett bra slag. Andas. Tjoff. Duns. Plopp och lite rull. Jorå bollfan flöt upp på första bunkerslaget.. på det hålet blev det särputtning mellan Mig, Peder, Jonas och Freedy.

Där puttade Jonas kortast och fick lämna tävlingen.

Hål 15 började bra. Lite lätt i lingonriset, men tredje slaget stenhård i en gren ner i mossan. Vi hittade igen en lätt pluggad boll under mossan. Det blev ett kortare slag och sen la jag mig bredvid green. Freedy hade sin boll i fairwaybunkern och behövde ett jävulsk bra slag för att kunna fortsätta, han smashar in bollen i kanten men den rullar upp på grönt. Med ett inspel på ca 40 meter så började jag känna att det kan gå.

Freedy gör ett inspel och rullar förbiflagg med 4 meter ungefär. Då behöver jag bara göra ett inspel som rullar närmare. Alltså inte duffa till bollen utan slå den rent och få den på green.

Andas andas andas pusta ut. Chippar in bollen fantastiskt bra och den rullar mot vidare avancemang men sen så orkade bollen helt enkelt inte förbi utan stannade ca 1 dm för tidigt. Fuuuuuuuuuuuu

Och jag fick sluta på en femte placering i årets onsdaxgolf final.

Vill du veta vem som vann…. klicka här