Blind Guradian – Arenan, Fryshuset

För att inte börja flertalet inlägg med att äntligen var det dags för…

Eller efter en lång väntan var det dags för….

Så ska jag försöka med ett annanstart.

På fredagen drog vi ner över för att gå på konsert, Blind Guardian skulle ta och besöka människosyn Stockholm.

Vi åkte ner tidigt på fredagen, 1 dm snö hade kommit under natten mot fredag och det var lika pissigt hela vägen ner till Uppsala där det iaf började lätta upp.6 personer började resan från Sveg och vi plockade upp Björn i Hudik för att sen komma fram till Norrtälje, med en fullpackad Volvo XC90 erövrade vi sista biten på E4an, Vi Parkade bilen i Norrtälje och lämpade trollen till Farmor och Farfar. Sen hoppade vi på bussen som tog oss till tekniska högskolan där Jimmen mötte upp oss, vi fortsatte våran resa med till tunnelbanan till gamla stan och vidare mot Gullmarsplan för en kortare promenad till Quality Hotel Globen.

Väl framme på hotellet blev det en attack duschning och sen drog vi till vårat bokade bord på Ri Cora. 3 tallrikar varmrätter och 2 tallrikar efterrätter blev måltiden för 328kr det blev nätta 66 kroner per tallrik så det är ett jävligt bra pris.

Sen skulle ut och ta oss en runda öl. Vi hittade ett TV spelsställe som hette N3rds och där kunde man dricka drinkar eller öl och sitta och titta på alla prylar från TV spel och man kunde även för 90 kr i timmen och per person men det skippade vi den här gången tänker man får ju komma tillbaka.  Gör ett besök hos dom

Sen fortsatte vi ner mot Medis för ölkontakt, klockan var knappt 21 och det var rätt knökat på alla ställen. Vi siktade mot billig öl och Hirsenkeller, där fick vi ett ståbord men det var inte bra nog för Zeter han skulle ha ett hörn bord, försökte förklara att det kan bli svårt då hade vi nog behövt vara där klockan 12 eller så. Men ändå vi skulle ändå låta ett nytt ställe. Så efter nästan sjutusen steg på Medborgarplatsens alla kring gator slutade det med att vi tågade oss tillbaka till hotellet och avslutade kvällen där.

Lördag

Så skulle äventyrs Stockholm börja efter en rejält stadig frulle på hotellet. Eller ja så mycket äventyr skulle det nog inte bli för oss alla resvana människor. Men ett besök på SF bokhandeln och inköp av ännu ett spel. Denna gång fick det bli

Ja det kan ju bara bli smått kaos när detta ska spelas, har ju spelat första upplagan för 15 talet år sedan. Så detta ser vi fram emot.

Och det var väl det enda som var planerat på äventyret så vi trodde skutan tillbaka mot Hotellet och kikade in på Globen Shopping där vi stannade på Brödernas. Där Lars näs och Della anslöt till guilden och samlingen var nu komplett

Öl för 49kr med frostade glas såklart blev det 8 öl 2 burgare innan vi var klar och gick sista strävande metrarna tillbaka till hotellet där vi sänkte några fler balkongkylda ökar, ja precis vi hade ju balkong på vårat rum. Så det var ett bra ställe att ha öl på.

Sen så började klockan närma sig avgång mot Fryshuset, vi spattade dom där 950 meter det var och väl inne så började började konserten.

Spelningen var ruskigt bra och man lämnade stället med ett leende i hjärnbalken.

Sen var det de där med att ta sig ut när allt bara står still man förflyttar sig knappt en halvmeter per 2 minuter. Men ut kom man ju tillslut och allahopa fanns varandra och vi kunde som lemmlar gå tillbaka mot hotellet.

Väl på där så skulle vi ha käk. Lars näs hade aldrig upplevt upplevelsen foodora leverans till hotell. Så vi beställde därifrån och intron om att det skulle ta 30 minuters leveranstid så över 2 timmars väntan så där budet upp. Klockan var då 2 på natten Lars näs hade redan gått till sängs. Men vi knackade på dörren och skickade in dom 2 pizzorna. Sen upp på vårat rum och tryckte i sig den pizzan, innan man gick till sängs

Sen så blir det som med allt det blir söndag och det närmar sig ett avslut. Checka ut och resan mot Sveg skulle börja. På första transportmedlet kl 10.50, resan avslutades strax vid 19.15 hemma i Sveg. En dusch på det så var det dags att börja ladda inför måndag morgon.

Grym helg ! Och som vanligt ett tack till alla som var med.