Hål 108 av 108, Melleruds GK

Sådär då, då är 108 hål spelade på 11 dagar, varav 5 rundor på 6 dagar.

Igår när vi spelade på Onsjö GK och med Åke hcp 30.3 , så sa han att man skulle ha med sig en klubba å vifta med i höggräset så man skrämde iväg ormarna. Jajjemen sa jag å peter å spattade ut i högräset och letade bollar, utan klubba så klart. (De gick bra)

Och idag på Melleruds GK var det nästa samma lika banförhållanden och vi spattade ut i högräs och letade bollar, utan klubba som vi blev lärd igår.

Ja vart vill jag komma med detta sidostartspår på berättelsen.  Jo, att på hål 9 när jag dångade ut 2 bollar i höggräset och min andra PBoll mitt på fairway så skulle jag ut i högräset men på ett cirka där bollarna borde gått it var det så tjockt med gräs så jag skippade och gick vidare mot den andra PBollen efter gräskanten, med ett hopp i sidled på 1 meter eller så för att undvika den solande huggormen som låg där i högräskanten och solade. Kan lätt säga att jag och Peter beatämde oss rätt snabbt att bollarna i högräs skänkes till juniorverksamheten och vi spelar en PBoll istället.

Men banan isig var ju riktigt najs layout med ett trevlig inslag av både park och skog några hål lite smala och fick en att tänka på klubbvalet vid utslag. Några hål med långavattenhål framför green som oxå gick en att tänka om man skulle gå över eller hålla i sida. Men greenerna påminnde mycket som hemma i Sveg. Redan efter första hålet hade man känslan hur det rulla samt puttlinjer. Så jag kan säga redan nu att Mellerud GK kommer få minst ett till besök och tidsmässigt så betade av banan på nästan minuten 3 timmar… och då var det ju förstagången vi spelade den. Men det är inget som säger att det kommer gå snabbare eller bättre nästa gång.

Men nu är jag åter i Norrtälje, med en iskall öl i handen och mentalt proccesar dessa dagar. Återkommer med en lista av nåt slag.

Foooore