Säsongsavslutning – Fjöshockey

I lördags var det dags för den största matchen på säsongen.

Fjöshockey avslutning lag röd mot lag vit.

Det började bra för oss i vita laget vi hade en 5-1 ledning efter första perioden, sen började motgången. Innan andra perioden var slut så stod det 5-5 på tavlan.

Rätt inpå starten av tredje släppte vi in ett mål till men kom tillbaka tackvare ett PP sen tappade vi in ett mål till men även då kvitterade vi till 7-7 och sen så lyckades lag röd stänka in 8-7 med några minuter kvar. Gör vi 8-8, det är sen vi vänder med en kontring och jag pumpar med upp i en kontring in i mitten med klubban i isen, så kommer pucken från sargen in och träffar bladet, med några vingliga skär tar jag mig in i slottet och avfyrar ett skott. Såg att krysset var helt ledigt. Tittar ner på klubbspetsen för att se att pucken var kvar. Trycker till och önskar att pucken klarar av att lämna isen vilket den inte brukar göra när man ska skjuta. Ljudlöst lämnar pucken klubban och sen ser jag den rassla till i målmaskan i krysset som var ledigt. Och vi tar ledningen med 8-9 med dryga minuten kvar.

Säger till centern som ska ta teken. Vinner du teken vinner vi matchen. Det gör vi inte. Men vi jagar pucken klockt och effektivt. Lag röd tar sig över anfallsblå ner i hörnet byter hörn upp mot backen som har hela isen öppet mot målet. Jag hinner tänka i helvete att han ska få igenom nåt skott på mål med så kort tid kvar. Och nånstans medans denna tänkte hinner uppstå hade jag gjort 5 hårda skär mot puckförande back och påbörjat en skott täckning, backen släpper iväg skottet och med min totalt aggresiva fart hade jag påbörjat en rotation. Skottet träffar byxkanten och ryggen. Pucken tappar farten och jag hinner putta till den och vi rensar ut den ur zonen nu är det 7 sekunder kvar på matchen, lag röd hinner inte göra ett nytt anfall och vi lag vit vinner matchen.

För andra året i rad lyckas jag göra match vinnande målet men även iår förmodligen en avgörande räddning men skulle det skottet passerat mig vet jag att Höggas plock var redo att fånga pucken.

Foto: Linda Bergström

Sen avslutades kvällen med en avslutningsmiddag på Mannes.

Länk till 2023 års match