En jaktdag som började götta

Jeo som man vet aå var det dags för denna där ställa tillbaka klockan till normaltid.

Igår så blev de lite barre å bärka.
Var hemma till runt 23. Så började göra mig klar till söndagens jakt.
Ställer även om mobilensklocka en timme och sen väljer jag att den INTE ska uppdatera tiden automatiskt, ställer larmet på 7. Somnar.

Klockan ringer imorse kl 7. Kliver upp och börjar göra mig i ordning. Ser på klockan i köket att den visar 9. Börjar smått använda små gråa och kollar mobil klockan å den i köket. Den skiljer 2h. Och jag inser att de e lite fel nånstans. Telefonen har alltså ställt om sig ytterligare en timme bakåt som jag inte bad den göra . men men. Lite senare än tänkt drar jag ut till skjulet där dom andra väntade.  Och vi valde pass.
Det var riktigt blåsigt men fick ett pass med bra vindskydd.

image

Efter några timmars sittande och väntande så börjar det närma sig lunch. Och då från ingenstans dyker det upp en oxe på ca 300meter. Jag greppar bössan och smyger mig närmare. Den går lungt å sakta framåt på hygget. På ca 150m sätter jag mig på knä och letar upp älgen.
Bang.. Älgen springer iväg.. Träff?   Kollar upp riktmärken på hygget för blivande eftersök.

Hundförare och hund kommer. Vi går ner och börjar spåra. Ingen markering från hunden. Vi letar efter ev blodstänk å spår men finner inget. En annan hund kommer dit och ett litet rut sök genomförs. Efter ett tag ringer peterboch säger att den inte heller får nåt spår, och precis i samtalet så säger han nu har jag upptag. Och hunden som ett spjut in mot ungskogen. Sen smäller det från vägposten vi satt upp.

image

Det var samma oxe jag sköt mot men det var miss för mig.
13 taggar hade oxen. Eller en udda 14 taggare.
Det var nära idag.. Men nästa gång då.. 😋

Postat med min grymma Samsung Galaxy Note 3